Stressrobusthed i organisationer

_C4A3686%2520copy%2520red_edited_edited.

Taler I også hele tiden om stress på jeres arbejdsplads? Det er der mange, der gør. Det lader næsten til, at jo mere vi taler om stress, jo flere viser sig at være stressede. Hvordan vi taler om stress, har indflydelse på både forebyggelse af stress og vores beredskab til at håndtere det, når det opstår. Stress har et liv ud over individet. Det lever, vokser eller begrænses i den sociale kontekst. 

Stress er ikke en sygdom. Det er en fysiologisk forsvarsmekanisme, som støtter os, når vi skal præstere. Men selvom den fysiologiske mekanisme er en del af mennesket, så er det typisk ydre omstændigheder, der skruer op for vores stress. Derfor er stress aldrig et individuelt ansvar på arbejdspladsen, men et fælles ansvar, der skal løftes både kollegialt og ledelsesmæssigt.

 

Man siger, at man skal øve sig i 10.000 timer for for alvor at blive god til noget - jeg har øvet mig i at forstå stress, udvikle stressrobusthed i mennesker og organisationer, samt formidle stresshåndteringsværktøjer i mere end 10.000 timer. Jeg startede med at lære om stress for 15 år siden, da jeg blev en af de første instruktører på Forsvarets uddannelser i gidseloverlevelse. Siden da har jeg undervist tusindvis af mennesker i stress og stresshåndtering. Jeg følger med i både forskning, konsulentbranche og offentlig debat og kan derfor altid finde præcis den vinkel, der gør en forskel for jer.